Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Fűtés Klímával? Igen!

Idén is beköszöntött az ősz és vele együtt a hideg is. Nappal egész jó idő van, de estére már lehül a levegő annyira, hogy már fázunk otthon is. A kazánt még nem szeretnénk bekapcsolni, mert az még feleslegesen sok lenne, vagy egyszerűen csak nem volt karbantartva. Ilyenkor előkerülnek a hősugárzók, amik viszont rengeteg áramot fogyasztanak és csak órák múlva lesz tőlük meleg a szobában. Jogosan merülhet fel a kérdés: klíma fűtésre? És a rövid válasz, igen. Fűtés klímával előnyeit be is mutatjuk.

Ilyenkor ébrednek rá, akik már korábban beszereltettek egy Fujitsu klímát, hogy az milyen jól működik fűtésre! Nekik szerencséjük van mert nem csak hűtésre jók a Fujitsu klímák hanem fűtésre is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Nagy előnyük, hogy nem sugárzó hőt adnak, így akár 10-15 perc után érezhető "az otthon melege". Senki ne ijedjen meg ha fűtés üzemben nem indul el azonnal a klíma, ez természetes: a készülék előfűti a beltéri egységet, hogy Önt ne érje hideg légáramlat, az közvetlen meleget tudjon fújni. De ez sokat fogyaszt mert elektromos árammal fűt - gondolnák sokan, de ez nem igaz! Ez egy tévhit. Egy villanykályha sokat fogyaszt mert 1 kw elektromos áramból 1 kw fűtési energiát állít elő. Egy klíma 1 kw áramból képes akár 3-5 kw fűtési energiát előállítani.

Működése egyszerű, megfordul a folyamat a berendezésbe és máris hőszivattyús klímával fűtünk. Manapság az inverteres klímák -15°C-ig képesek fűteni, így akár egy kazán meghibásodásnál is mentőöv lehet, a tél kellős közepén. Vannak kifelyezetten fűtésre optimalizált klímák is: ezeknek már a kültéri egysége úgy van kialakítva, hogy a legnagyobb hidegben is tudjon működni. Fűtés üzemben a klíma kültéri egysége termeli a kondenzvizet ezért a Fujitsu klímákba csepptálca fűtést építenek be. Ha a téli hidegben kondenzvíz jelenik meg a klíma aljában, az könnyen belefagyhatna enélkül.