Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Klímaszerelés árak

Milyen tényezőkön múlik a klíma beszerelésének az ára? Milyen költségekre kell számítanunk Budapesten, és az ország többi pontján?

Az egész ország területére szinte egyik napról a másikra köszöntött be a nyári forróság, olyan gyorsasággal, hogy sokak szerint a kellemes, langyos tavaszt időnk sem volt kiélvezni. A nagy meleget pedig talán évről évre egyre nehezebben tudjuk elviselni. Mivel a nagy forróságra az emberek többsége még nem is volt felkészülve, rengetegen kezdenek el utánanézni a klímáknak, és veszik fontolóra már most egy saját klíma megvásárlását annak érdekében, hogy otthonukban a nyári kánikulában is komfortosan tudják majd érezni magukat.

A klíma az a készülék, amelynek segítségével lakásunk hőmérsékletét mi magunk tudjuk szabályozni, a hűtés mellett sokan vásárolnak olyan berendezéseket, melyek hűteni, és fűteni is tudnak, így nem csak a nyári időszakban, hanem ősszel, és kora télen is napi szinten használni tudják a klímaberendezésüket. Azt, hogy számunkra melyik típusú, milyen teljesítménnyel bíró klíma lesz a legideálisabb választás, valószínűleg mi magunk, laikusként nem is fogjuk tudni eldönteni. Vásárlás során ugyanis több fontos tényezőt is figyelembe kell vennünk. A megvásárolt klíma beszerelésének azonban semmiképpen nem szabad nekiállnunk! A szerelést, és a telepítést is csak megfelelő tudással rendelkező szakembernek szabad elvégeznie.

Miken múlik, hogy mennyibe kerül a klíma beszerelése?

Az, hogy a klímánk szerelése pontosan mennyibe fog majd kerülni, elég sok mindentől függ. A beszerelési ár múlik azon, hogy egyáltalán hol élünk. Egy kisebb városban ugyanis jóval kedvezőbbek az árak, mint például a fővárosban Budapesten. Ezenkívül a beszerelési költségeket befolyásolja a klímaberendezés típusa, adott esetben az is, hogy a kültéri egység milyen távolságban kap majd helyet a beltéri egységtől.

Ezenkívül a klíma szerelési ára függ attól is hogy a szerelő le tudja-e a bonyolítani a munkálatokat létráról vagy sem, hiszen ha állványt kell felállítania, akkor valószínűleg a költségek is valamivel magasabbak lesznek majd. Emellett természetesen sok múlik azon is, hogy az adott épület milyen anyagból készült (gipszkarton, tégla, beton stb.) illetve hogy a csőrendszert pontosan hány falon kell majd átvezetni. A klímaszerelés menete cikkünkben erről bővebben olvasható.

Mit tartalmaz, és mennyibe kerül a Split klíma beszerelése Budapesten?

A klimatizálás manapság már nem egy luxus dolog, elsődleges célja az hogy zárt térben lévő levegő hőmérsékletét, illetve nedvességtartamát / páratartamát is mi magunk tudjuk szabályozni. A ma legtöbbet használt klímaberendezések túlnyomó többségben split klímák, aminek a jellegzetessége, hogy külön beltéri, és külön kültéri egységből tevődik össze, ezek együttesen alkotják meg majd a későbbiekben a hűtőkört. Split klíma működés teljes leírása itt található.

A klímaberendezések beszerelését minden esetben csak szakképzett ember végezheti el! A legtöbb esetben a klíma ára már magát a szakszerű beszerelést is tartalmazni szokta, de vásárláskor a legjobb ha erre inkább rákérdezünk, hogy utólag ne érjen már bennünket kellemetlen meglepetés. A Split klímák esetében a szakember feladata eldönteni, hogy a kül-,és beltéri egység hol kapjon helyet, ügyelve arra hogy az ezeket összekötő csövek is akadálymentesen elférjenek majd. Amikor a két egység, és a csövek beszerelése is megtörtént, a szakember el fogja végezni a vákuumozást, majd a berendezés hűtőközeggel történő feltöltését is. Ezt követően megtörténhet az elektromos csatlakozás is. Végezetül következik a nyomás ellenőrzés, melyhez a szakember többféle műszert is használni fog.

Budapest területein a split klíma beszerelésének ára 2 méteres csőhosszal körülbelül 77 000 Forintba kerül, mely az Áfa-t még nem tartalmazza. Bruttó ára a klímabeszerelésnek körülbelül 89-93 000 Forint között szokott lenni a fővárosban, ha pedig 2 méternél hosszabb csőre lesz szükségünk akkor méterenként plusz 9000 Forinttal kell kalkulálnunk.

Az ár minden esetben tartalmazza a beltéri, és kültéri egység helyének pontos kimérését, felszerelését, és bekötését, a dekorcsatornázást 2 méter hosszig, a kondenzvíz elvezetését, az elektromos csatlakozás kiépítését (5 méteres távolságig) illetve a fennmaradó építési hulladék eltakarítását is. Továbbá a beszerelési ár tartalmazza még a szakszerű beüzemelést, helyszíni tanácsadást, a garanciát és a garanciajegy kitöltését, illetve a telepítési tanúsítványt, és a beüzemelési jegyzőkönyvet is. Naprakész és részletes klímaszerelés áraink itt olvashatóak.

 

Milyen klímaszerelési árakkal kell kalkulálnunk az ország többi részén?

Ahogy már korábban is írtuk, a klíma ára nagyon sok esetben magát a beszerelést, és a telepítést is tartalmazni szokta. A klímák áráról szóló korábbi cikkünket itt tudod elolvasni.

A nagyonklima.hu oldal segítségével vásárlás előtt áttekinthetjük az aktuális akciókat is, a cég pedig országos szinten vállal klímaszerelést, abban az esetben ha az adott berendezés korábban náluk lett megvásárolva. Az alap klímaszerelési díj országosan 70 000 Ft+Áfa, 2 méter csövezéssel. Ha hosszabb csövezésre van szükségünk akkor méterenként 12 500 Ft+ Áfa plusz költséggel kell számolnunk.

Szerelőt azonban nem csak abban az esetben kell hívni, ha az új készülékünket szeretnénk üzembe helyezni, vagy azzal kapcsolatban valamilyen problémát észlelünk, hanem akkor is, ha a karbantartási munkálatokat kell elvégezni. A klíma karbantartását nem szabad elhanyagolnunk, hiszen ez a készülék meghibásodását, nem megfelelő működését tudja okozni. Ha pedig sok ideig nem fordítunk kellő figyelmet a karbantartásra, akkor könnyen előfordulhat, hogy az negatív hatást fog gyakorolni szervezetünkre, és egészségünkre.

A szerelési és a karbantartási áraik 1 darab klíma esetén 12.500 Ft+Áfa, 3 db klíma esetén 11.500 Ft+ Áfa, 5 db klímaberendezéstől pedig 11 000 Ft+ Áfa. A karbantartási költségekben benne van többek között a beltéri egység kitisztítása, a hőcserélő lefertőtlenítése, a ventilátorok és a szűrők kitisztítása. Emellett az ár tartalmazza még a gáznyomás leellenőrzését, a kültéri egység tisztítását, a kondenzvíz elvezetésének a tesztelését, illetve a próbaüzemet is.

 

Klíma választást segíti az akciós Gree klíma kínálatunk ami itt található.