Menü Klíma főoldal +36-70-443-3171 +36-70-443-3171 kapcsolat@nagyonklima.hu

Mennyit ér egy klíma?

Az elmúlt években jelentősen felemelkedett az ingatlanok ára, ahogy az eladások-vásárlások száma is nőtt. Sokan állami támogatást igényelnek, és új otthonra cserélik korábbi kisebb lakásukat. Idén több ügyfelünk volt, aki lakás eladás előtt szereltetett be klímát, teljesen tudatosan. Egyik kedves 19. kerületi ügyfelünket, Pétert megkérdeztem, amikor felmérni voltam kint, hogy ha eladják a lakást, miért pont most szereltetnek klímát, az új lakásba nem volna ésszerűbb? Erre ő elmagyarázta, hogy nyár elején, amikor meghirdették a lakást, hirtelen rengetegen jöttek el megnézni azt, viszont mindenki alig várta, hogy kijussanak a kertbe. A tetőtéri lakás annyira meleg volt, hogy aki betette a lábát, szinte azonnal azt várta, hogy kijöhessen onnan.

Péter júliusban keresett fel minket, mert már ők sem bírták elviselni a meleget, és volt egy olyan megérzése, hogy ha az érdeklődők első benyomását megtudja változtatni, akkor sokkal könnyebb lesz eladni az ingatlant. Biztosra akart menni, nem bízott az ismeretlen márkákban, egy Fujitsu ASYG12LMCE klímát választott, nem csak a szép kinézet miatt, hanem mert a családban másnak is van ilyen (pontosabban majdnem ilyen, ott a korábbi Fujitsu ASYG12LMCA modell van felszerelve), és tudta pontosan, hogy mire képes a készülék.

Péter másnap felhívott, egy kicsit ironikusnak hangzott a telefonban és bosszankodott: azt mondta, duzzogó hanglejtéssel, hogy „-Most megint vehetek egy klímát! Nem hiszem el! Szükségem van egy másik ilyen klímára! A mostanit buktam!” Elsőre nem is értettem mi történt, feldúltnak hangzott, majd elmondta, hogy még a szerelést követően délután lefoglalózták a lakását, és ha minden jól megy, hamarosan költöznek is a gyáli családi házukba. Csak viccelődött velem, szándékosan beszélt úgy mintha a készülék tönkre ment volna. Azt mondta, hogy 1 nap alatt úgy hozzászoktak a készülékhez, hogy már csak azt bánják, hogy nem korábban szereltették be. Meg van róla győződve, hogy ha nincs a klíma, egészen őszig nem tudtak volna elköltözni, és akkor a felújításokhoz is csak tavasszal tudtak volna belekezdeni.

Egyébként az új lakást már most, ősz elején előcsöveztük nekik, még a szigetelés előtt, hogy később, ha már az egész felújítással végeztek, csak be kelljen üzemelni a választott Fujitsu multi klímát: Fujitsu AOYG24LAT3 3-as multi kültéri egységre fogunk kötni 3 db Fujitsu ASYG09LUCA beltéri egységet.

Az új házukra Péter nagyon komoly hőszigetelést tervez, azt mondta, hogy többet sem fázni sem izzadni nem akar. Úgy fogja a levegő hőmérsékletét szabályozni, hogy az nekik mindig pont kellemes legyen. Egyébként a kisebbik gyermekük asztmás, de az egész család hajlamos az allergiára, így egy olyan klíma kifejezetten jó választás, mint a Fujitsu ami fejlett szűrőrendszerének köszönhetően légtisztítóként is működik. A készülékkel nem kell feltétlenül hűteni vagy fűteni, elég ha az ventilátor üzemmódban van bekapcsolva (a kültéri egység be sem indul) és az folyamatosan tisztítja majd a levegőt.

Fujitsu ASYG12LUCA