Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

A klímaszerelés menete

A klímaszerelés

 

A klímaberendezés kiválasztása és beszerzése után a következő lépés a felszerelés, amivel mindenképpen szakértőt bízzunk meg, akinek van termékismerete, munkatapasztalata ezen a téren.

 

Miért fontos, hogy szakember szerelje be a készüléket?

 

A split klímák egy kültéri és általában egy belső egységből állnak (multi klíma esetén lehet több beltéri egység is), ezeket az egységeket kell elektronikusan és kalorikusan összekötni, ez pedig szakértelmet igényel. A légkondicionáló szakszerűtlen beszerelése helytelen működéshez és a készülék meghibásodásához vezethet, ezért laikusként ne vállalkozzunk erre a feladatra.

A nagyobb gyártók egyes készülékekre akár 10 év garanciát is vállalnak, ám a gyári garancia csak abban az esetben érvényes a meghatározott időre, ha a klímaszerelés szakértő által valósult meg.

 

Klíma beszerelésének menete

 

  • Meghatározzák a kültéri és a beltéri egység helyét, ami általában már egy előzetes felmérés során megtörténik.
  • Az összekötéshez szükséges csövek és vezetékek helyének kialakítása, átvezető furatok létrehozása a következő lépés. A vezetékeket akár a falban is el lehet vezetni, de ez nyilván komolyabb bontási munkával jár, így inkább teljes felújítás alkalmával ajánlott ezt a megoldást választani.
  • Felszerelésre kerül a kültéri egység a tartó konzollal és a beltéri egység a tartó alaplemezzel.
  • Ezután kerül sor a csövek és kábelek összekötésére, majd a gép és a csőrendszer vákuumozására, és a hűtőközeggel való feltöltésre. A kültéri egység alapvetőn tartalmazza a hűtőközeget, de szükség lehet utántöltésre.
  • A szakember elvégzi a szerelés elektromos részét.
  • A készüléket elindítják, és a működést ellenőrzik.
    És végűl átadják a szükséges iratokat mint a garancialevél, NKVH tanusítvány, számla, kezelési utasítás.