Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Amit a Daikin klímáról tudni érdemes

Daikin klíma vélemény következik. A klímakészülékek az elmúlt években hatalmas fejlődésen mentek keresztül, már nemcsak arra használják őket, hogy lehűtsék a lakást egy tikkasztó nyári napon, hanem akár fűtésre is bevethetők, egyes fajták pedig még hőszivattyúként is használhatóak. A márkák között kiigazodni azonban nem könnyű dolog, ahogyan az egyes típusok között sem. Bár hazánkban még csak most kezd magának teret hódítani, a világban a Daikin klíma vezető márkának számít. Ez a márka már a világ 150 országában kapható, és már hazánkban is beszerezhető.

A Daikin egy Japán márka, mely már 90 éves tapasztalattal rendelkezik a klímaberendezések terén. Ennek köszönhetően olyan klímaberendezéseket kínálnak, melyek nemcsak kényelmet hozhatnak az otthonunkba, hanem még a pénztárcánkat is kímélik. A Daikin klímák az inverteser klímák típusába tartoznak, melyekről köztudott, hogy lényegesen energiatakarékosabbak, mint a hagyományos klímakészülékek. De lássuk, mit is érdemes a Daikin márkát választani? Mit nyújthat nekünk, és mik az eddigi hazai tapasztalatok.

Mit is nyújthat nekünk egy Daikin klímakészülék?

Alapvető kérdés, hogy mit várhatunk egy klímakészüléktől. Természetesen erre az egyszerű válasz az lehetne, hogy a kellemetlen nyári meleg helyett kellemes hőmérséklet legyen a lakásban. Persze sokan ennél lényegesen többet várnak el, ugyanis az sem mindegy, hogy mennyit kell fizetnünk havonta a kellemes klímáért. Emiatt az inverteres klímák nagyon elterjedtek, hiszen lényegesen energiatakarékosabbak, és nem kell havi több tízezer forintos plusz költségekkel számolni, már ami az energiafogyasztás illeti.

A Daikin klímák a legenergiatakarékosabb megoldásoknak számítanak, a fenntartások lényegesen kedvezőbb, mint a hagyományos készülékeké, de még az inverteres márkák között is a legjobbak közé sorolják őket. Emellett a kialakításuk helytakarékos, használat közben pedig meglehetősen csendesek. Ezek a tényezők már önmagukban elegendőek lehetnek arra, hogy a Daikin klímát a mellett tegyük le voksunkat, ám ennél is többet várhatunk el ettől a márkától.

A Daikin klímák nemcsak hűtésre, de fűtésre is használhatóak

Ha klímákról van szó, akkor legtöbben csak a hűtésre gondolnak, ám a Daikin klíma fűtésre is használható. Ez elsőre furcsának tűnhet, ám gondoljunk csak bele, hogy a klímakészülékek lényegében arra használhatóak, hogy egyenletes tartsa a lakásban a hőmérsékletet, ami általában 21-23 fok. Ez azonban nemcsak a nyárra vonatkozhat, hanem a télre is. Manapság már egyre több készülék képes arra, hogy nemcsak hideget, de meleget is adjon, így folyamatosan biztosítja a kellemes közérzetet.

Bár hazánkban főleg a gázzal történő fűtés terjedt el, de a klímaberendezések térhódításával egyre többen döntenek a hűtésre és fűtésre is alkalmas klímák mellett. Ennek az az oka, hogy a klímakészülék beszereléséhez nincs szükség engedélyeztetésre, szemben a gázfűtéssel, maga az eszköz is kompaktabba, és a beszerelése is jóval költséghatékonyabb, nem is beszélve a fenntartásról. Persze elsőre rá lehetne vágni, hogy egy klímakészülék a nyári melegekben is havi 6-8000 Ft-os számlát eredményez, és ez a téli fűtés esetén még több is lehet, ám gondoljunk csak bele, hogy a gázszámlánk mennyi a téli időszakba. Ennek fényében a klímával történő fűtés nem is hangzik rosszul.

Daikin klímával az egészségünkért

A Daikin klímák tehát az év minden napján tudják számunkra biztosítani a kellemes légkört, és a komfortos környezetet a lakásunkban. Ám ezen felül a Daikin klímák még a levegő minőségének javításában is jelentős szerepet játszanak. A Daikin klímákban ugyanis különböző szűrők gondoskodnak arról, hogy megszűrjék a levegőből a szálló port, a polleneket, sőt, még a kellemetlen szagokat is. Ennek köszönhetően olyan lakásokba is javasolják, ahol a családtagok közül valaki allergiás, mert ezüst allergén eltávolító és légtisztító szűrőnek köszönhetően a levegőben lévő allergének száma jelentősen csökkeni fog.

A kellemetlen szagokról a titánium-apatit szűrő gondoskodik. Ez olyan otthonokban lehet hasznos, ahol valaki dohányzik, esetleg kisállatot tartanak. Egy idő után mi, akik egy kisállattal élünk megszokjuk az szagokat, és már észre sem vesszük, viszont az, aki vendégként érkezik, ő igen. Ennek kiküszöbölésére is használható a Daikin klíma. Emellett abban is segítségünkre lehet, ha a levegő nagyon párás, mivel a Daikin klíma készülék rendelkeznek egy úgynevezett száraz programmal, ami a levegő páratartalmának csökkentésére szolgál.

A Daikin klíma árakról, avagy mennyibe kerül egy Daikin klíma rendszer kiépítése?

A Daikin klíma árak tekintetében leginkább azt kell figyelembe vennünk, hogy a márka egy nagyon jó ár-érték arányt képvisel. Nem mondhatni a legolcsóbbnak, de tudásban, teljesítményben hozza azt, amit ezen az áron elvárhatunk, sőt, még többet is. Hogy mennyibe kerül egy klímarendszer kiépítése az otthonunkba, az sok tényezőtől függ. Számít a lakás alapterülete, hogy mekkora helyiségekben szeretnénk klímát, de az sem elhanyagolható tényező, hogy milyen a lakás szigetelése.

Érdemes árajánlatot kérni, illetve a Daikin márkának van egy termékkonfigurátora is, aminek a segítségével pontosan megadhatjuk a paramétereket, aminek köszönhetően a megfelelő terméket tudjuk kiválasztani. Célszerű vásárlás előtt alaposan végiggondolni, hogy mit szeretnénk, csak hűtésben gondolkodunk, vagy fűtésre is használni szeretnénk a klímakészüléket.

Mik az eddig hazai tapasztalatok?

Bár hazánkban még csak nemrég érkezett meg a márka, de egyre többen választják, és a tapasztalatok is meglehetősen pozitívak. A Daikin klímákat nemcsak családok választják, de egyre több gyárban és üzemcsarnokban kerülnek felszerelésre hőszivattyúként is. A vásárlói vélemények mellett az sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Daikin klímák már számos nemzetközi díjban és elismerésben részesültek már az elmúlt években.

A Chillventa szakkiállításon 2011-ben részesült elismerésben a kiállított standjuk, ugyan ebben az évben a Megújuló energiák kategóriában nyert díjat az egyik hőszivattyús split klímaberendezésük, a Daikin nexura. 2013-ban a cég szintén nyerték el a Hungarotherm díjat a VRV rendszerül negyedik generációs fejlesztésükkel.