Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Átláthatóbb árak

Budapesten valamint Budapest környékén ingyenes felmérést biztosítunk, ami rendkívül hasznosnak bizonyult nem csak az ügyfelek számára, hanem nekünk is. Klíma csövezés tipp következik: Új ügyfeleinknek rendszerint rengeteg kérdése van, mivel az interneten manapság sok minden megtalálható – többek között olyan információ is ami nem teljesen valós tapasztaltokra épül.

Nekünk is vannak bőven kérdéseink: szeretnénk tudni, hogy mik az igények, szükségek, milyen klímaberendezést javasolhatunk, hova kerül majd a beltéri és a kültéri egység, hova vezessük el a kondenzvizet, és hogy honnan és hogyan tápláljuk meg a készüléket elektromos árammal. Az ingyenes felmérés egy tökéletes lehetőség ezen kérdések tisztázására.

A helyzet viszont az, hogy mindenki szeret előzőleg egy kis kutatást végezni: mégis milyen gyártók vannak a piacon, mennyibe kerülnek a klímák, mennyibe kerül egy klímaszerelés? A klíma gyártókról véleményem szerint eléggé kielégítő információkat tudhatunk meg, így a klíma berendezésekről is.

A klíma szereléssel viszont már más a helyzet. Rengetegen foglalkoznak klíma telepítéssel és jellemzően más-más áron, (váltózó minőséggel és anyaghasználattal, garanciával vagy anélkül) tehát nem teljesen tiszta, hogy mennyibe fog ez kerülni? Ott az alapszerelés, a plusz csövezés, a berendezés meg egy csomó egyéb szöveg, amit nem feltétlenül ért például Erzsi néni (tegyük fel, hogy nincsen jó műszaki érzéke). Hogy segítségükre legyek, készítettem egy rövid leírást, hogyan is néz ki a klíma beszerelése.
(Ha ön kiemelkedő műszaki érzékkel rendelkezik, nem hibáztatom, hogy ez unalmas, ezért szándékosan szürkével fogom írni, kérem, nyugodtan görgessen tovább!)

Klímaszerelés árak itt találhatóak ha csak a számok érdeklik.

A klíma egy kültéri és egy (vagy több) beltéri egységből áll. Ezeket az egységeket a általában falra szerelve helyezzük üzembe. Vannak kivételek, például a kültéri egység kerülhet egy épített c-sín állványra a ház fala mellé földre, vagy kerülhet akár a tetőre is. Beltéri egységből is van több fajta, amit akár a mennyezetre lehet rögzíteni, vagy a parapettes készülékeket a padlóra állítani. Ahhoz hogy a klímát beüzemeljük, szükség van összeköttetésre a kültéri és beltéri egység között. Ez a legtöbbször egy kommunikációs vezetéket (egy egyszerű kábelt kell elképzelni) és egy szigetelt réz csőpárt jelent. A klasszikus szereléseknél a beltéri egységben keletkező kondenzvíz elvezetése is ezen a nyomvonalon történik, bár ez nincs ’kőbe vésve’, és a szerelők szinte bármilyen egyéb nyomvonalat ki tudnak építeni egészen egyedi igényeket kielégítve. A két egység között a klímagáz a réz csőpáron keresztül áramlik, a vezérlésért a kommunikációs vezeték a felelős. Egy dolog hiányzik, az elektromos áram. Ezt a kültéri és a beltéri egységtől is kilehet építeni, készülékenként változhat, hogy melyik egységbe kell kötni. Nincs akkor sem gond, ha egy konnektorba szeretnénk kötni a klímát a szobában, sőt ez a leggyakoribb megoldás.

A leges legegyszerűbb, legolcsóbb változat, amikor a lakás elő van készítve, tehát be van csövezve. Ebben az esetben ha jó munkát végeztek a kivitelezők, egy megfelelő méretű rézcső pár lóg ki a falból ott, ahova a kültéri és ott is ahova a beltéri egység fel lesz szerelve. Elvileg a cseppvíz elvezetés is szabályosan, lejtésben vagy szivattyúval elő van készítve és a kommunikációs vezeték is a helyén van. Így ebben az esetben amire szükségünk lesz: beüzemelés előcsövezésre.


Előcsövezett helység (épülő lakóház)

 

Amennyiben az épület nincs előcsövezve még, de a klíma beltéri és kültéri egysége a fal egyik illetve a fal másik oldalára kerül, nincs szükség kábelcsatornában való elvezetésre, csak egy faláttörésre a beltéri egység mögött, illetve a lehető legrövidebb nyomvonalon történik a készülékek összekötése, azt ’szendvics’ szerelésnek nevezzük.


 
"Szendvics" szerelés

 

Amennyiben a klíma egységeinek összekötéséhez nem szükséges több mint 2 méter rézcső, de már szükséges kábelcsatornát felszerelni vagy falba vésni és a kültéri – beltéri nem ugyan azon a falon van, vagy egymáshoz képest odébb kerülnek, azt alapszerelésnek nevezzük. 

Klíma alapszerelés

Amennyiben a klíma beüzemeléséhez több mint 2 méteres nyomvonalra van szükség, a 2 méteren felüli távolság is kiszámlázásra kerül az alapszerelés mellett. Ebben az esetben klíma alapszereléssel és a további csövezéssel számolhatunk.

Klíma alapszerelés további csövezéssel (A+B+C hosszabb mint 2 méter)

Mennyibe kerülnek ezek a szerelések? Az áraink menüpont alatt kiderül. Kattintson!