Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Gree Comfort Pro klíma család bemutatása

Berobbant az igazi forró nyár, és aki korábban nem gondolta, valószínűleg mostanra belátta: mégiscsak szüksége lenne egy jó klímaberendezésre, hogy azzal elviselhetőbbé tegye a legforróbb nyári hónapokat. Bár egyre többen szeretnek előre tervezni és előre gondolkodni, az tapasztalható, hogy a legtöbben mégis akkor kezdik el nézegetni a légkondikat, amikor már nagyon nagy a forróság, és ilyenkor sürgős lenne a klímaszerelés is. Nagyon fontos azonban kihangsúlyozni, hogy még ilyenkor se szabad elkapkodni a döntést, hiszen a kínálat egyre nagyobb, laikusként pedig könnyen lehet, hogy nem a megfelelő készüléket válasszuk ki. Tehát járjuk alaposan körbe a témát és szánjunk elegendő időt a megfelelő klímaberendezés kiválasztására, még akkor is, ha elviselhetetlen a hőség!

 

Mi alapján válasszunk klímát?

Az egyre forróbb nyarak miatt egyre többen el sem tudják képzelni már ezeket a hónapokat klímaberendezés nélkül, az emelkedő rezsiárak következtében pedig sokan belátják, hogy költségkímélőbb megoldásnak számít ma már az, ha ősszel és télen a fűtést is klímával oldják meg, gáz helyett. A jó döntést azonban nem mindig egyszerű meghozni, főleg azért mert egyre több cég foglalkozik klímaberendezések beszerzésével és forgalmazásával. A megfelelő méretezés, a szerelés tervezése és megszervezése miatt a klímavásárlás során a szakemberrel történő egyeztetés elengedhetetlen, de természetesen az sem mindegy, hogy milyen márkájú és milyen teljesítményű készülék mellett döntünk.

 

Hazánkban a klímák teljesítményét kW-ben határozzák meg. Egy kisebb teljesítménnyel bíró (2.5 kW) készülék körülbelül egy 25 m2-es szoba lehűtésére és felfűtésére lesz elég. Figyelembe kell azonban venni azt is, hogy milyen a lakás tájolása, illetve, hogy az adott szobában mennyi ablak található. Amennyiben nagy, napos ablakfelületek vannak a helyiségben, a klíma hűtési hatékonysága csökkenhet. A teljesítmény mellett rendkívül fontos lehet az is, hogy milyen márkájú készüléket választunk. A piacon találhatunk néhány kisebb márkát is melyek általában olcsóbban elérhetőek, és bár lehetséges, hogy ezek első ránézésre jó vételnek tűnnek, egy kis utánajárás során kiderülhet, hogy nem érdemes megvásárolni őket. A nagyon olcsó készülékek ugyanis gyenge minőséggel rendelkeznek, hamar tönkremennek, és nehéz hozzájuk alkatrészt találni.

 

Ismerjük meg közelebbről a Gree Comfort Pro készülékeket

A Gree nem csak hazánk, hanem a világ első számú klímamárkájának nevezhető, a márka pedig napjainkban a világpiac egyik legmeghatározóbb minőségét képviseli. A magas minőséget, a megbízhatóságot és a folyamatos fejlődést szem előtt tartva a Gree a világhírű Daikin céggel is együttműködésben áll. A gyár több mint 13 éve első helyen szerepel azokon a listákon, ami a kínai elektromos berendezéseket gyártó cégeket gyűjti össze. Kiváló ár-érték aránnyal rendelkező termékei világszerte ismertek, így hazánkban is sok embernek a Gree márkanév jut eszébe először, ha klímavásárlásról van szó.

 

A Gree Comfort Pro több szempontból is ideális választás lehet számunkra. Bár a hatalmas forróságban nagy valószínűséggel most inkább a hűtési funkciókra fókuszálunk, jó ha előre gondolkodunk, és egy olyan berendezést választunk, melyet nyáron hűtésre, télen pedig akár otthonunk felfűtésére is használni tudunk majd. A Gree márka az őszi és téli hónapokban fűtésre is megoldást nyújthat a megfizethető Comfort Pro, illetve Amber split klímaberendezéseivel. A Gree Comfort az év bármely napján biztos üzemet tud nyújtani számunkra, legyen szó télről vagy nyárról. A készülékben megtalálható kétfokozatú kompresszor tudja alacsony hőmérsékleten lehetővé tenni a fűtést. A kompresszor előfűtés, illetve a csepptálcán megtalálható leolvasztó fűtőszál pedig lehetővé teszi azt, hogy ezt a készüléket -20 Celsius fokos külső hőmérséklet mellett is használni tudjuk. A beltéri egységből pedig szükség szerint megvásárolhatjuk a 2.7 kW illetve a 3.5 kW változatot is.

 

Gree Comfort kényelmi és extra funkciók

Valóban a teljesítmény és a fogyasztás a klímaválasztás két legsarkalatosabb pontja, de természetesen az extra funkciók is fontosak lehetnek, melyekkel a mai modern készülékek nagy része már fel van szerelve. Ezek közül létezik néhány, ami valóban „csupán” kényelmi-, de van néhány valóban fontos és hasznos funkció. A Gree Comfort Pro például intelligens leolvasztásra is képes. Ezt pedig a készülék a fűtési teljesítmény maximalizálásával és a leolvasztási ciklusok optimalizálásával tudja elérni. Viszonyításként: a hagyományos leolvasztás egy előre meghatározott idő után indul be, például 50 perc után 10 percig tart a leolvasztás. Ennél a klímánál a Gree I-Defrosting rendszerének köszönhetően a készülék a ciklust csak akkor kezdi el, amikor arra valóban szükség van, és ez a folyamat csak addig tart, míg a tényleges leolvasztás megtörténik.

 

Ifeel Funkció azt jelenti, hogy a távirányítóban helyet kapott egy kis hőmérő, ami a helyiség levegőjének hőmérsékletét folyamatosan érzékeli, és ezeket az információkat a beltéri egységnek tudja továbbítani. Ennek a funkciónak köszönhetően a készülék a ventilátor sebességet és a hőmérsékletet is ahhoz igazítja, hogy a távirányító milyen hőmérsékletet érzékel. Így a Gree Comfort maximalizálni tudja lakásunk komfortérzetét. Az iFeel tehát egy adaptív hőmérséklet-szabályozó funkció, mely nagyban meg tudja könnyíteni a dolgunkat.

 

Nem csak hűvös, hanem tiszta levegőt biztosít!

A klímaberendezés használatával nem csak lehűthetjük és felmelegíthetjük a helyiség levegőjének hőmérsékletét, hanem tisztíthatjuk is azt. A Comfort berendezésekben megtalálható Cold Plasma szűrő és a többszörös szűrőrendszer folyamatosan tisztítja a levegőt, illetve a vírusok és a baktériumok mintegy 90 százalékát pusztítja el. A szűrő emellett a kellemetlen szagokat is semlegesíti, a levegő minőségét pedig a keletkező negatív ionok javítják.

 

A Comfort Pro a Gree klímaberendezéseinek egy prémium minőségű készüléke, amely rengeteg hasznos és komfortos funkcióval és magas szintű energiahatékonysággal rendelkezik.

A Gree Comfort készülékek esetében az innovatív elektromos kialakítás biztosítani tudja azt, hogy a berendezés csupán 0,5 W áramot fogyasszon készenléti állapotban. Ez a klímaberendezés több szempontból is remek választás lehet! A készülék például memória funkcióval is el lett látva, ez pedig különösen jól jöhet áramszünet idején. Ennek a funkciónak köszönhetően ugyanis a készülék áramkimaradás után megjegyzi a korábbi beállításokat és üzemmódokat, és ezeken folytatja a működést. Ez a Gree klímaberendezés nem csak irodák, üzlethelyiségek, családi házak és otthonok esetében lehet tökéletes választás, hiszen a nyaralókban is megállja a helyét. Nyáron biztosítani tudja a kellemes, komfortos hőmérsékletet, a 8 Celsius fokos fűtési funkciónak köszönhetően azonban télen képes a beltéri hőmérsékletet folyamatosan 8 fokon tartani. Így megakadályozhatjuk a vizes rendszerek elfagyását például akkor, ha a nyaralót téli szezonban egyáltalán nem használjuk.

 

Mikor lehet ideális választás a Gree Comfort számunkra?

Otthonunk, hálószobánk vagy nappalink klimatizálásának általános oka a komfortos környezet kialakítása. Ha azonban egy nagyobb kiadás előtt állunk, teljesen természetes, hogy a készülék árát, illetve a beüzemelési költségeket is megnézzük. Az ember ma már megpróbál mindenen spórolni, de lássuk be, ez nem mindig jó ötlet. Ha klímaberendezés vásárlása során valaki csak az ár szerint dönt, valószínűleg a legolcsóbb készüléket fogja megvásárolni. Sajnos az alacsony ár azonban sok esetben a minőség vagy a telepítési szolgáltatás rovására szokott menni.

A Gree klímaberendezései amellett hogy magas minőséggel rendelkeznek, megfizethető áron találhatóak meg a piacon. Ideális választás lehet a Gree Comfort Pro klímaberendezés akkor, ha egy megbízható és prémium minőségű fűtésre optimalizált klímaberendezést szeretnénk megvásárolni. Emellett akkor is jó választás lehet számunkra, ha nem csak a komfort, hanem a levegő tisztasága is fontos számunkra.

 

Frissítés:

Gree Comfort X kivezetés

A Comfort X szériát a Gree kivezette és helyette jött a Pro széria.

 

Készülékek és árak:

Gree Comfort Pro 2.7 kw-os klíma szett 

Gree Comfort Pro 3.5 kw-os klíma szett