Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Mennyibe kerül a klíma beszerelése?

A gyakori hőhullámok miatt egyre többen választják a frissítő légkondit. Vásárlás előtt azonban a legtöbben megkérdezik maguktól, hogy mennyibe kerül egy klíma beszerelése, ahogy azt is, hogy milyen utómunkákat igényel, és hogy melyik márkát érdemes választani. Ebben a cikkben inkább a klíma beszerelés árakról lesz szó.

Mire figyeljünk a klíma szerelésnél az árak mellett?

A legtöbb boltban a klíma árak szereléssel együtt értendőek, de érdemes mindig rákérdezni, mivel az adott csőhossz vagy a több falon átívelő szerelés már pénzbe szokott kerülni. Az inverteres klíma szereléssel együtt valódi főnyeremény, mivel nemcsak a nyári kánikulában gondoskodik a légmozgásról, hanem télen is bekapcsolható. Az árak közötti különbségek azonban gyakran hatalmasnak tűnnek, amiért a piac tehető felelőssé. A választáshoz rengeteg szempontot kell figyelembe venni, amik általában a pénztárcánkat is azonnal befolyásolják.

A leggyakoribb szempontok a márka, az energiaosztály, a funkciók és a hűtő-fűtő teljesítmény szokott lenni, miközben a prémium kategóriában egyéb kényelmi funkciókat is találni. Az a legjobb, ha szakembert bízunk meg a feladattal, aki a helyszíni felmérés során pontosan elmondja a lehetőségeinket, ugyanakkor a klímaszerelés árakat sem tartja magában.

Beszerelésnél az ár-érték arány fontossága

Mielőtt hanyatt esnénk az árak miatt, nagyon fontos eldönteni, hogy milyen elvárásaink vannak. Az a legjobb, ha jó ár-érték arányt tűzünk ki magunknak, hiszen néhány drága kényelmi funkció manuálisan is beállítható, azonban lényegesen kevesebbet kell fizetnünk érte. Vannak olyan tényezők, amik növelik vagy éppen csökkentik a termék árát, de hosszú távon lehet, hogy érdemes számolni vele. Ott van például az üzemeltetés, ami akkor válik fontos szemponttá, amikor egész délutánokra kapcsoljuk be, majd kézhez kapjuk a villanyszámlát. Néha érdemes az energiaosztályt is jól leellenőrizni, főleg a dráguló számlák miatt.

A klíma árak szereléssel együtt mindig meghaladják a százezres határokat, de még így is előfordulhat, hogy megbánjuk a döntésünket. Ha például nem vesszük figyelembe a zajszintet, akkor minden bizonnyal bosszúsak lesznek a délutáni pihenéseink, a hangos zúgás még a bekapcsolástól is elveheti a kedvünket. Az inverteres technológia ezzel szemben gondoskodik arról, hogy optimalizált teljesítményt nyújtson, ami a zajszinten és az energián is meglátszik.

Olcsó klímák külföldről?

A klíma árak szereléssel Budapest környékén is hasonlóan alakulnak, a fővárosban is figyelni kell a kiválasztott márka nevére. Vannak olyan webáruházak, ahol külföldön ismert cégek termékeit forgalmazzák, ennek azonban több hátulütője is van. Az egyik, hogy nem tudjuk, hogy pontosan mit veszünk, így kicsit zsákbamacskára hasonlít a vásárlás.

Ha külföldi árut veszünk, akkor nagy valószínűséggel külön szakembert kell a telepítéshez felfogadni, így pedig a munkadíj ára is nőni fog. Végül arra is gondolni kell, hogy egy esetleges hiba során nem fogunk tudni kihez fordulni, és a magyar boltokban alkatrészeket sem találunk majd. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne vehetnénk kevésbé ismert márkákat, azonban a nagy, neves cégek lényegesen jobban ügyelnek a minőségre, és általában hosszabb garanciát kínálnak

Mennyibe kerül a klíma szerelés?

Most, hogy tudjuk az alapokat, beszéljünk konkrét összegekről. A készülék árán kívül érdemes megismernünk, hogy mennyi a klíma beszerelés ára. Pontos összeget nehéz látatlanban mondani, azonban 60.000 Ft körül szokott mozogni, feltéve, ha csak alapmunkát kérünk. Sok cég ingyenes szállítást biztosít, és csak a szerelés miatt számol el árat, de ez a csőhossztól és az átmenő falak számától szokott függeni. A pontos összeghez azonban mindig helyszíni felmérésre lesz szükség, mivel csak így lehet megvizsgálni az igényeket. Bizonyos esetekben, például akciós klíma kiválasztásánál a szerelési díj változhat, úgyhogy ezt is ellenőrizzük le.

Részletes klíma szerelés árak itt találhatóak.

A klíma telepítés árak sokkal kisebbek szoktak lenni, mint a légkondihoz tartozó összegek, de az sem mindegy, hogy hány darabot akarunk installálni. Bizonyos esetekben az egyéni igényekhez villanyszerelőre is szükség van, aki az elektromos betáp kiépítését oldja meg, és csak utána jöhet a klímaszakértő. Ilyenkor a klíma szereléssel együtt extraként adódik hozzá a villanyszerelő számlájához, úgyhogy mindig kalkuláljuk bele a várható költségekbe.

Gree és Fisher klíma árak szereléssel

Nézzünk most konkrét példákat. A Gree klíma szereléssel együtt 250.000 Ft-nál kezdődik, ami erős középkategóriába teszi. Minél nagyobb a hűteni vagy fűteni kívánt helyiség mérete, annál magasabb lesz a költség, így egy 30 négyzetméteres szobánál már 300.000 Ft-ról beszélünk. Ennél a pontnál kell megemlíteni még egy tulajdonságot: a helyiség méretét.

Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora a szoba területe. A szakértők azt szokták mondani, hogy minden ajtót és ablakot zárjunk be a klíma használatakor, mivel ezzel értékes négyzetmétereket nyerhetünk. Innentől kezdve csak azt kell eldönteni, hogy mekkora alapterülettel rendelkezünk a zárt ajtók mellett. Négy nagyobb kategóriát különítünk el, ide tartoznak a 30 négyzetméter alattiak, a 30 és 45 négyzetméter közöttiek, a 46 és 65 négyzetméter közöttiek és a 65 négyzetméter felettiek. Minél nagyobb a helyiség mérete, annál erősebb klíma kell, tehát az árak is arányosan nőnek.

A Fisher klíma szereléssel együtt 300.000 Ft-nál kezdődik, de itt figyelembe kell venni a négyzetmétereket. A jó ár-érték aránya felkapottá teszi, és egyre több lakásban megjelenik. Lehet, hogy nem annyira nagy név, mint a Daewoo vagy az LG, azonban ugyanúgy megállja a helyét, mint a Gree. Ha pedig azt nézzük, hogy minden család számára elérhető áron kínálják, akkor még több vélemény fog a vásárlás mellett szólni.

Összegzés

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a klíma árak szereléssel együtt másképp alakulhatnak, éppen ezért nagyon fontos még a vásárlás előtt rákérdezni. Az egyszerű webáruházak helyett jobban járunk, ha szakértőt fogadunk fel, aki a helyszíni felszerelés után fog pontos ajánlatot készíteni. A szerelés mindig a cső hosszától, a falak számától és az egyedi igényektől függ, de mindig találhatunk aktuális ajánlatokat és akciókat. A legfontosabb, hogy soha ne engedjünk a minőségből.