Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Midea hőszivattyú előnyei

Miért éri meg beruházni egy hőszivattyú berendezésre? Mik a Midea hőszivattyúk legnagyobb előnyei?

A hőszivattyúkat napjainkban egyre többen használják már az otthonukban, ám mégis rengetegen nem tudják, hogy mi is ez a rendszer, illetve azt sem, hogy mi a különbség a hőszivattyú és a hőszivattyús légkondicionáló között, pedig a két berendezés nagyban eltér egymástól. A mai modern hőszivattyús berendezéseket egyaránt használhatjuk hűtésre és fűtésre, sőt még a melegvíz előállítása is megoldható vele.

A hőszivattyú egy olyan energetikai eszköz, mely egyértelműen nevezhető megújuló energiának, ugyanis működése közben nagyrészt a környezet természetes hőenergiáit (víz, talaj vagy levegő) használja fel fűtési, vagy éppen hűtési energiaként. Ehhez pedig a rendszernek csak egy csekély mennyiségű villamos energiát kell felhasználnia.
A hőszivattyú rendszereknek még a karbantartási igényei is nagyon alacsonyak, éppen ezért ezek a korszerű berendezések jóval alacsonyabb hatásfokkal képesek működni, mint egy hagyományos fűtőberendezés.

Miért a Midea hőszivattyú?

Egy jól működő hőszivattyú berendezés lehetővé teszi az otthonunk felfűtését, vagy éppen az ingatlan lehűtését, illetve képes fedezni a melegvíz előállítását is.

Mivel egy ilyen rendszer kiépítése nem kevés pénzbe kerül, egy jó, és megbízható márka mellett kell letennünk a voksunkat annak érdekében, hogy a hőszivattyúval akár évtizedeken keresztül is meg legyünk elégedve használat során. Ha a döntésünkben nem vagyunk biztosak, jó ötlet lehet a különböző fórumokon felhasználói véleményeket is olvasni az adott márkák legnépszerűbb termékeiről, hiszen így megtudhatjuk, hogy azok az emberek, akik már jó ideje használják a berendezést, mennyire vannak megelégedve vele.
A Midea hőszivattyúkat a szakemberek is előszeretettel ajánlják, hiszen a mára már 55 éves tapasztalattal rendelkező gyártó kiváló ár-érték aránnyal bíró termékeket dob a piacra. Mivel a Midea hőszivattyúkat egytől egyig kimagaslóan jó energiahatékonyság jellemzi, remek választás lehet számunkra abban az esetben, ha az otthonunkat korszerűsíteni szeretnénk, ehhez pedig olyan terméket akarunk megvásárolni, amely nem csak a pénztárcánkat, hanem még a környezetünket is védi.
Az A+++ energiabesorolásnak, illetve az „R32” -es hűtőközegnek köszönhetően (mely jelenleg az összes forgalomban lévő Midea hőszivattyúra jellemző) ezek a berendezések kiváló környezetbarát megoldást jelenthetnek számunkra.

Midea hőszivattyúk használatának legnagyobb előnyei

  • A Midea hőszivattyúk rendkívül ellenállóak, az sem okoz problémát a rendszernek, ha kint a mínuszok röpködnek. Így bátran állítható, hogy ezek a készülékek bármilyen évszakban, bármilyen időjárási viszonyok között tökéletesen képesek működni, és biztosítani számunkra a megfelelő, komfortos hőmérsékletet és a szükséges meleg vizet.
  • Napelemes rendszerrel pedig akár 0 Ft-os villanyszámlát is tudunk produkálni a berendezés használatával.
  • A Midea hőszivattyúk olyan korszerű technológiákkal látták meg a napvilágot, melyeknek köszönhetően kényelmesen, és egyszerűen, akár az okostelefonunkkal is tudjuk szabályozni azt, hogy mikor hány Celsius fok legyen a lakásunkba, ezt pedig akár a kanapénkon pihenve is megtehetjük.
  • A termékcsalád képes rugalmasságot és széleskörű felhasználási lehetőségeket nyújtani a tulajdonosai számára.
  • Előnyei közé felsorolható még az is, hogy praktikusan, csupán egyetlen készülékkel megoldható télen az ingatlan felfűtése, nyáron a léghűtése, illetve még a szükséges melegvíz előállítása is.

Ismerjük meg közelebbről az igen népszerű Midea M-Thermal, illetve a Midea MHC berendezések működését

Az innovatív inverteres vezérlésnek köszönhetően a legújabb Midea M-Thermal hőszivattyúk kimagaslóan jó energiahatékonysági mutatókat tudnak produkálni, az átlagos hazai időjárási, és hőmérsékleti viszonyok mellett. A Midea M-Thermal hőszivattyúk között megkülönböztethetjük a 8; 10; 12; sőt még 15,9 kW-os verziókat is. Kiemelkedően jó teljesítményük mellett ezek a korszerű hőszivattyúk arról is híresek, hogy rendkívül halkak, így az éjszaka közepén sem lesz számunkra zavaró a hangja. A hőszivattyúban ezek mellett megtalálható a beépített hőmérséklet szenzor, és az R32-es modellek esetében a beépített Wifi modul is. A korszerűsítés miatt ez a rendszer ma már egy újonnan kifejlesztett érintőképernyős felülettel is rendelkezik, így a vezérlés, és a rendszer irányítása kényelmes, és egyszerű.

A még nagyobb kényelmet pedig a készülék időjárás függő működése tudja biztosítani számunkra, ugyanis a berendezésbe összesen 32 darab előre programozott működési görbe is elérhető.
A korszerű, két zónás szabályzás pedig képes lecsökkenteni a vízszivattyú ciklus idejét, ennek köszönhetően a berendezés energiát képes megspórolni működése közben. A Midea M-Thermal hőszivattyús rendszereknél szükség esetén akár konfigurálható a kiegészítő elektromos fűtőbetét is, ugyanis a rendszer más külső hőforrással együtt is használható. Ez a konfiguráció azonban minden esetben befolyásolja azt, hogy mekkora méretű hőszivattyúra lesz majd szükségünk.
Az R32-es modellek esetében elérhető az igen népszerű M-smart life mobil alkalmazás is, mely lehetővé teszi a távszabályzást, a zóna kapcsolást, az értesítéseket, és a hibainformációk kijelzését is. Emellett biztosítja a berendezés állapotellenőrzését, illetve természetesen a hőmérséklet, és az üzemmód szabályzását is.

A Midea MHC egy ugyancsak népszerű sorozat a Midea hőszivattyúi között. Ebben a sorozatban megkülönböztethetünk 12, illetve 16 kW teljesítménnyel bíró változatot is. Ez a Monoblokkos hőszivattyú rendelkezik beépített fűtőbetéttel, automata légtelenítővel, illetve tágulási tartállyal is. A fűtés tökéletesen megoldható ezzel a berendezéssel még nagyon hideg időjárási viszonyok között, akár -25 Celsius fokban is. Az energiatakarékos működés mellett kaszkád vezérléssel is rendelkezik a rendszer, illetve el van látva MODBUS csatlakozással is.

Összegezve elmondhatjuk, hogy a Midea hőszivattyúk egy korszerű, és környezetkímélő megoldást nyújthatnak számunkra abban az esetben, ha otthonunkat korszerűsíteni szeretnénk, a márka pedig az igen széles termékpalettájával már rengeteget tudott bizonyítani az elmúlt évtizedek során.

Mide hőszivattyú kínálatunk itt érhető el.