Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Milyen áron dolgoznak a klímaszerelők?

Egy klímaberendezés megvásárlása otthoni használatra egy nagyobb beruházásnak tudható be, ezért általában megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy a készüléket a lehető leghosszabb ideig probléma mentesen tudjuk használni. A klíma üzemeltetésével kapcsolatban néhány dologra mindenképpen érdemes oda figyelnünk abban az esetben, ha azt szeretnénk, hogy a légkondink sokáig ki tudjon bennünket szolgálni.

Lényeges lépés, hogy már a készülék beszerzése során ügyeljünk néhány fontos dologra. Célszerű egy jobb márkájú klímát vásárolni, mely kiváló minőséggel rendelkezik, hiszen ezek feltehetően ritkábban fognak meg hibásodni, mint olcsóbb, silányabb minőségű, noname társaik.

Hogyan keressünk klímaszerelőt Budapesten?

A klíma beüzemelését csak megfelelő tapasztalattal, és tudással rendelkező szakember végezheti el.
A nagyobb városokban, például a Fővárosban előfordulhat az, hogy a nyár közepén nehezen találunk olyan szakembert, aki még ki tudna jönni hozzánk az új klímánkat felszerelni, vagy a meglévőt kitakarítani, szükség esetén megjavítani. A nagyon zsúfolt időszakokban előfordulhat az is, hogy a szerelő csak 1-2 hónappal későbbre tud időpontot adni nekünk, úgyhogy jobb előre gondolkozni, és akár még a szezont megelőzően keresni egy jó szakembert.

Senki nem szeret egy fővárosi panellakás tetőterében huzamosabb időt eltölteni úgy, a hatalmas hőségben, ha nincs egy helyiségben sem klíma, mellyel kicsit komfortosabbá tudnánk tenni a légteret.
A légkondicionáló beszerelés Budapesten csak úgy lehetséges, ha az adott céggel előre meg tudunk beszélni egy időpontot.
Legyen szó beüzemelésről, tisztítási, és karbantartási teendőkről, vagy egy elromlott készülék megjavításáról, egy klímaszerelőre soha nem jó heteket vagy hónapokat várni. A klímaszerelést Budapesten azonnali hatállyal csak akkor van lehetőségünk igénybe venni, ha éppen felszabadult egy időpont, mely szerencsés esetben még számunkra is megfelelő.
Mivel a klímaszerelők viszonylag rövid határidővel szoktak dolgozni, az időpont egyeztetésre mindenképpen szükség van!

Hogyan zajlik a légkondi szakszerű beszerelése?

  1. Ha új klímát szeretnénk az otthonunkba beszereltetni, akkor az első lépés, amit meg kell tennünk az az, hogy keresünk egy megbízható szakembert.
  2. Ezután általában szükség van egy helyszíni felmérésre, mely után a szerelő pontos árajánlatot tud számunkra készíteni.
  3. A pontos árajánlat készítéshez figyelembe kell vennie a klíma típusát és teljesítményét, a telepítés helyét, az elektromos csatlakozást, illetve, hogy a működés közben keletkező kondenzvíz, hogy lesz majd elvezetve.
  4. A felmérés után a szakember fel tudja nekünk is vázolni, hogy tervei szerint az adott készülék, hogy fog helyet kapni az otthonunkba, és az körülbelül mennyibe fog majd nekünk kerülni. Ha az árajánlatot elfogadtuk, megkezdődhet a telepítés.
  5. Érdemes minden olyan tárgyat, szobanövényt vagy bútort eltávolítani az adott helyiségből, mely útban lehet a klíma beszerelése során.
  6. Ezután a beltéri egység helyének pontos meghatározása, majd a felhelyezése következik.
  7. Sor kerül a kivezető csövek furatának az előkészítésére is, illetve ezzel egyidejűleg a külső egység is megkapja végleges helyét.
  8. Következik a szakszerű bekötés, illetve a tömítések ellenőrzése
  9. A Vákumozás, és a beüzemelés után pedig már a készülék működésének kipróbálása is megtörténik.
  10. Ezt követően a szakember elmagyarázza a klíma vezérlését, illetve kitölti a garanciát.
  11. Utolsó lépésként következik a takarítás, hiszen a szakemberek induló állapotra vissza fogják állítani az ingatlan tisztaságát.

Egy alap klíma beszerelésére 2-4 óra szükséges, ám egy kombináltabb készülék esetében már könnyen lehet, hogy ez a folyamat akár fél napig is eltarthat, és az is előfordul, hogy a tökéletes munkavégzéshez két brigádra is szükség lesz.

Mennyibe fog kerülni várhatóan a klíma szerelése?

Az, hogy az adott készülék beszerelése mekkora költségekkel fog majd járni, látatlanban elég nehéz meghatározni, de az elmondható, hogy általában milyen áron dolgoznak ma a szakemberek.

Budapest területén az alap klímaszerelés 2 méter csőhosszig 70 000 Forint +áfa, tehát 88 900 Forintba fog kerülni.
Abban az esetben, ha ekkora csőhossz nem lesz elég a beüzemelésnél, számolnunk kell még plusz költségekkel, ami az alapfelszerelésen felüli csövezést jelenti, mely méterenként 12 500 Forint +áfát, azaz 15 875 Forintba fog majd kerülni.

Az úgynevezett „szendvics” szerelés pedig 65 000 Forint +áfa, amely 82 550 Forintot fog jelenteni.
Erre a szerelésre abban az esetben van szükség, amikor a klímaberendezés kültéri, és beltéri egysége közvetlenül egymás mögött fog elhelyezkedni (tehát, a két egység szendvicsként öleli körül a házunk falát).

Mit kell tudnunk a szakszerű klímatisztításól, és miért nem szabad a készülék karbantartását elhanyagolni?

A légkondicionáló használata során a hőcserélőben halmazállapotváltozás jön létre, mely páralecsapódással fog járni. Az itt keletkezett nedvesség előfordul, hogy nem tud távozni a készülék belsejéből.
Ez, a rendszerben bent rekedő folyadék pedig tökéletes táptalaja lehet a penésznek, a gombáknak és a baktériumoknak is.

A rendszer tisztításának elmulasztásával az egység adott esetben koszos, és szennyezett levegőt fog kifújni magából, és ezt keringteti a lakásunkban. Ez pedig számos veszélyt tud jelenteni a szervezetünk számára.

A kórokozók könnyen okozhatnak allergiás reakciókat, gombafertőzést, kellemetlen felsőlégúti panaszokat, és betegségeket, illetve akár az asztmát is elő tudják idézni.

A szakszerű tisztítás menete:

  • A berendezés burkolatának eltávolítása
  • Alapos szemrevételezés, és a klíma állapotának ellenőrzése
  • Vegyszeres szennyeződés oldás, majd ezután következik a hőcserélő kimosása. Ez a folyamat el tudja távolítani a készülékünk belsejében megtalálható port, és az egészségünkre káros kórokozókat, penészt, baktériumokat, és gombákat is.
  • Ezután sor kerül a szűrők, és egyéb elemek eltávolítására és tisztítására
  • Következik a szakszerű összeszerelés, és a készülék megfelelő működésének ellenőrzése.

 

A szakszerű tisztítás elvégzésére évente legalább egyszer sort kell kerítenünk, de ha a klímánkat télen fűtésre is használjuk, akkor a tisztításra évente kétszer lesz szükségünk.

Bővebben klíma szerelés árakról a linken olvasható.