Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Nő a hőszivattyú eladás itthon

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendhet hazánkban is a hőszivattyúk használata, és ennek természetesen meg van az oka is. Ellentétben a hagyományos fűtési rendszerekkel, a hőszivattyú egy hőcserélő megoldással tudja a fűtési energiát kinyerni a környezetből igen alacsony villamosenergia fogyasztás mellett. Ha valóban jelentős energiát szeretnénk megtakarítani a későbbiekben, akkor jó ötlet lehet átállnunk egy olyan hőszivattyúra, mely jól illeszkedik a lakóépület sajátosságaihoz, illetve a család szokásaihoz és a létszámához is. Működési elve rendkívül egyszerű, hiszen a hőszivattyú a környezetből (víz, föld, levegő) veszi át a hőenergiát. Ennek során lezajlik egy olyan folyamat, melynek eredményeként a lakótérbe melegvíz kerül.

A hőszivattyúk használatának előnyei

Napjaikban ennek a modern technológiának az alkalmazása rendkívül gyorsan elterjedt a lakossági felhasználás területén is. A hőszivattyút bátran nevezhetjük egy költséghatékony, és energiatakarékos megoldásnak, mely amellett, hogy biztonságos, még környezetkímélő is. Megteremti, és fenntartja az egészségesebb, és állandó hőmérsékletű komfortos környezetet, a szűrőknek köszönhetően pedig folyamatosan javítja otthonunk levegőjének minőségét. A hőszivattyú használata, vezérlése, és beállítása is rendkívül egyszerű. Mivel megújuló forrásból származó energiát tudnak felhasználni, ezért a környezeti körülményektől függően akár teljesen ingyenesen tudja biztosítani a családunk számára szükséges energiát. Energiahatékonysága miatt a hőszivattyú csökkenti a villanyszámlánkat, kíméli a pénztárcánkat is. Ha a rendszert napelemekkel tudjuk kombinálni, akkor akár a teljes energetikai önellátást is elérhetjük vele.

Az elmúlt évekhez viszonyítva csak a tavalyi évben duplájára nőtt Magyarországon a levegő-víz hőszivattyúk értékesítése, ez pedig becslések szerint körülbelül 15 ezer készüléket jelenthet. Hazánkban jelenleg mintegy 50 vállalat foglalkozik a hőszivattyúk importálásával, de jó tudni, hogy számos hazai cégnél is zajlanak a technológiai fejlesztések.

Magyarországon legtöbbször a havi rezsiköltségek csökkentése a cél a hőszivattyúk használatával

Annak, hogy ennyire rohamos léptekben kezdtek elterjedni hazánkban is a hőszivattyúk, az egyik oka egyértelműen az volt, hogy a rezsiköltségek minimalizálva legyenek. Szerencsére elmondható, hogy a lakosság egyre tudatosabb, így saját otthonuk felújításakor is szeretnek előre gondolkozni, hiszen tudják, hogy a fűtésrendszerük korszerűsítésével a későbbiekben a rezsiköltségeiket tudják majd lefaragni. Szakértők véleménye szerint hazánkban jelentős potenciálja van a hőszivattyúknak, ugyanis közel 3 millió gázkonvektor üzemel még mindig Magyarországon, ezt azonban egyáltalán nem nevezhetjük a leghatékonyabb fűtési megoldásnak, arról nem is beszélve, hogy rendkívül magas a károsanyag-kibocsájtása.

Az Európai Unióban már két évvel ezelőtt is több mint 3 millióra nőtt az eladott hőszivattyúk száma, ez pedig mintegy 38 százalékos növekedésnek felel meg. A két év során közel duplájára emelkedett az eladott hőszivattyúk száma Európában, ennek pedig közel felét Olaszországban, Németországban, és Franciaországban értékesítették. A legnagyobb értékesítés növekedést pedig Belgium érte el, hiszen itt az előző évhez képest 124 százalékkal több hőszivattyút adtak el. A legtöbb készüléket pedig Franciaországban értékesítették, ami körülbelül 600 000 készüléket jelent.

Miért ajánljuk a Gree hőszivattyúkat?

Biztosan állíthatjuk, hogy a Gree hőszivattyú használata jelentős energiamegtakarítást eredményezhet egy család számára, így ideális választás lehet abban az esetben, ha a fűtésrendszer korszerűsítése során egy költséghatékony, és hosszútávon jól működő megoldást keresel.

Két részre oszthatjuk a Gree márka rendszereit. Egyrészt ide tartoznak a Gree monoblokk hőszivattyúi, másrészt ide sorolhatóak az univerzális Gree Versati All In One rendszerek is. Ha hőszivattyúról van szó, akkor mindenképpen a Gree márkát ajánljuk, hiszen ezek a készülékek kiváló minőséggel rendelkeznek, hosszú az élettartamuk és megbízhatóak. Emellett nem szabad elmennünk amellett sem, hogy kiváló ár érték aránnyal rendelkeznek. Ezek a hőszivattyú rendszerek valóban még a legmagasabb felhasználói igényeket is ki tudják elégíteni.

A Gree Monokblokk levegő-víz hőszivattyút az jellemzi, hogy egyetlen blokkban megtalálható a hőcserélő, a hőleadó felület, illetve a kompresszor is. Így ezek a hőszivattyúk nem is igényelnek egyéb hűtőköri munkálatokat, vagyis a készülék ki és belépő fűtési vízcsonkjain át a szerelő közvetlenül a fűtésrendszerre tudja csatlakoztatni a megtermelt hőenergiát.

Ezek a Gree monoblokk hőszivattyúk legnagyobb előnyei

A Gree monoblokk készülékeit tehát közvetlenül a fűtésrendszerbe köthetjük, így ezzel egy az egyben kiválthatjuk a gázkazánt. Lényegébe a rendszerbe, ha bevezetjük a hidegvizet, akkor a kimeneten már forró vizet fogunk kapni. Ezeknél a készülékeknél nincs szükség a kötelező szivárgás vizsgálatra sem, hiszen rendkívül megbízhatóak a gyári forrasztások. A kültéri egységbe egy gyárilag összeépített hűtőkör található, melynek köszönhetően kizárható a hűtőközeg szivárgásra visszavezethető fűtés leállása, így a split rendszerekkel ellentétben itt egy rosszul elvégzett telepítés miatt nem fogunk fűtés nélkül maradni. Ezeknél a monoblokk hőszivattyúknál a telepítéshez nincs szükség F-gáz jogosultságra sem.

A Gree monoblokk rendszerből is létezik többféle kapacitással rendelkező készülék, ennek köszönhetően garantáltan mindenki meg fogja találni a számára leginkább megfelelő teljesítményű hőszivattyút. Fontos kiemelni, hogy ezek a levegő víz hőszivattyúk az R32 környezetbarát hűtőközeget használják, ennek során jóval kevesebb hatást gyakorolnak a környezetünkre. A Gree hőszivattyús fűtésrendszerei kiváló megoldást jelenthetnek ingatlanok fűtésére és hűtésére, miközben nem történik meg a káros gáz kibocsájtás, ez pedig környezetvédelmi szempontból igencsak lényeges tulajdonság. Ezek a készülékek tehát megújuló energiát használnak fel, és emellett nem szennyezik a levegőt sem. Igénylés után a helyi áramszolgáltató GEO tarifával tud kedvezni azoknak az ügyfeleknek, akik a Gree levegő-víz hőszivattyút tervezik telepíteni a saját otthonukba.

Ismerjük meg közelebbről a Gree Versati III monoblokk levegő-víz hőszivattyúkat

A Gree hőszivattyúk még extrém külső körülmények között is tökéletesen működnek. Környezeti feltételek: A Gree Versati III Monoblokk Levegő-Víz 6 kw Hőszivattyú hűtésre +48 Celsiusfokig, fűtésre pedig – 25 fokig használható. A melegvíz ellátást pedig ez a készülék -25 és +48 Celsiusfokig tudja biztosítani. A Gree hőszivattyúkat amellett, hogy megbízható, és hatékony működés jellemzi, még rendkívül halkak is, hiszen a gyártó mindent elkövetett annak érdekében, hogy ezek a modern készülékek még a legnagyobb hatékonyság mellett is csendesen tudjanak működni.

Ezeknél a berendezéseknél a műszaki újdonságok közé felsorolható az alkalmazott érintésvezérlő, amely rengeteg funkcionális vezérlési lehetőséggel bír. Az egyik leghasznosabb funkció ezek közül az időjárás-szabályozás. Ilyenkor a készülék a szabályozó segítségével beállítja a külső hőmérséklet érzékelésével a szükséges működési paramétereket, így csökkentheti a további energiafogyasztást, illetve növeli a hatékonyságot is. A Wifi modul, és az intelligens vezérlő a Gree hőszivattyúknál alapfelszereltségként funkcionál, ezek teszik lehetővé a készülék kényelmes, és egyszerű távvezérlését ezt pedig a Gree saját alkalmazásán belül tudjuk megtenni.

A Gree Versati III monoblokk levegő-víz hőszivattyú magyar nyelvű kezelőfelülettel is rendelkezik, ez pedig nagyban megkönnyítheti a dolgunkat. Plusz funkciók között pedig megtalálhatjuk a Gyors melegvíz üzemmódot, a Távollét üzemmódot (fűtés esetén), az Automata fertőtlenítő üzemmódot, a felülethűtési üzemmód védelmet, illetve a Padló túlmelegedés védelmet is, mely értelemszerűen fűtési üzemmódban lehet hasznos.

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy ha a fűtésrendszerünk korszerűsítéséről van szó, akkor a Gree hőszivattyúkban biztosan nem fogunk csalódni, ugyanis a berendezések magas minőséggel és hosszú élettartammal tudnak egy energiatakarékos, és költséghatékony megoldást nyújtani a felhasználóik számára.

Ha felkeltettük érdeklődését a Gree Versati III Monoblokk Levegő-Víz 6 kw Hőszivattyú bővebb technikai praméterei a linke érhetőek el, kérdés esetén az elérhetőségeink itt érhetőek el: Kapcsolat

Keressenek minket bizalommal.