Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Polar klíma ismertető - második rész

A légkondicionáló berendezések egyre inkább a mindennapunk részévé válik. Egyre népszerűbbek, egyre többen használják őket, a mai modern készülékeket pedig már nem csak nyáron hűtésre, hanem télen, az otthonunk felfűtésére is használni tudjuk. Bár sokan még ódzkodnak a klímával való fűtéstől, hiszen attól tartanak, hogy a készülék folyamatos használata igencsak megdobná a villanyszámlájukat, az igazat megvallva a mai modern készülékek sokkal gazdaságosabban üzemeltethetőek, mint más fűtési rendszer, főleg, ha az elektromos radiátorral hasonlítjuk össze. Az azonban valóban elengedhetetlen, hogy alaposan körül járjuk a témát mielőtt megvásároljuk a kiválasztott készüléket, hiszen sok mindenen múlhat, hogy a későbbiekben valóban meg leszünk-e vele elégedve, vagy sem. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen márkájú, illetve, hogy milyen teljesítménnyel bíró készülék mellett tesszük le a voksunkat.

A Polar légkondicionáló berendezések hazai viszonylatban is remek választásnak bizonyulhatnak, termékei úgy lettek megtervezve, hogy azok a Kelet-Közép Európai piacon is meg tudják állni a helyüket.

 

Mit kell tudnunk a Polar klíma márkáról?

 

A Polar klíma márka viszonylag újnak számít a klíma piacon, ám rendkívül széles termék palettájával hamar magához tudta csalogatni a vásárlókat. A márkáról alapvetően elmondható az, hogy remek ár-érték aránnyal rendelkező készülékeket forgalmat, melyre 3 év garanciát, és plusz 2 év kompresszor garanciát tud vállalni.

A rövid idő alatt számos klíma családdal tudott a márka előrukkolni, így megkülönböztethetjük a Polar Ultimate, a Polar Lite, a Polar Optimum, a Polar Ideal családok mellett a Polar Rainbow, a Polar Balance illetve a Polar Yes klímacsaládot is. Termékeiről elmondhatjuk, hogy magas minőség jellemzi őket, de emellett fontos megemlíteni, hogy a Polar klímaberendezések csúcstechnológiával vannak előállítva, 2012 óta pedig a márka termékei a klíma készülékek gyártásának élmezőnyébe is felkerült.

A megfelelő klíma megvásárlása nem egyszerű feladat. Azt, hogy számunkra melyik típusú berendezés lesz ideális választás több dolog határoz meg. Éppen ezért lényeges, hogy a vásárlásba sose vágjunk bele tapasztalat nélkül, a legjobb, ha kikérjük egy szakember véleményét is a témában. A szakemberrel való egyeztetés többek között a klíma teljesítménye, a méretezés miatt is fontos, ám nem szabad megfeledkeznünk a telepítés utáni szervizelésről, illetve a garanciális ügyintézéssel kapcsolatos feladatokról sem. Ugyanis egy megbízható klímaforgalmazó még az ezzel kapcsolatos dolgokat is el tudja helyettünk intézni.

 

Milyen teljesítményű Polar klíma lesz számodra az ideális?

A klímánk kiválasztása során az egyik leglényegesebb dolog a készülék teljesítménye. Ugyanis ha a teljesítményt alul méretezzük, akkor az adott készülék nem fogja tudni lehűteni, vagy adott esetben felfűteni az otthonunkat, ilyenkor pedig csak azt fogjuk tapasztalni hogy a klíma az áramot fogyassza.
Ha azonban a készüléket túlméretezzük, akkor amellett, hogy a készülék is többe fog kerülni, felesleges plusz fogyasztást is fog jelenteni számunkra. Ahhoz tehát, hogy a klíma használata valóban egy költségkímélő dolog legyen elengedhetetlen, hogy tudjuk, pontosan mekkora teljesítménnyel rendelkező berendezésre lesz szükségünk. Ez pedig rengeget dologtól függhet.
Egyrészt számít a szobák mérete, illetve az ingatlan hőszigetelése, de nem mindegy az sem, hogy az üvegfelületek (ablakok) milyen minőségűek. Fontos ezek mellett figyelembe venni még azt is, hogy emeletes vagy egyszintes házról beszélünk és számít annak tájolása is.

Nagy általánosságban elmondható, hogy egy 3,5 kW-os klímaberendezés olyan 30-40 négyzetméteres teret tud megfelelően lehűteni, vagy felfűteni, ebből kiindulva nagyon gyakran az ilyen teljesítménnyel bíró készülékeket szokták használni. A Polar márkának a teljesítmények terén is igen széles a termékkínálata hiszen 2,5 kW-tól egészen 7kW-os teljesítményig tudunk a márkától klímát vásárolni, de az igazat megvallva náluk is a 3,5 kW-os, illetve az 5 kW-os készülékek a legkelendőbbek.

 

Legnépszerűbb klímaberendezések a Polar márkától

A Polar márka termékei azok számára lehet ideális választás, akik megbízható, mégis megfizethető klímaberendezést szeretnénk megvásárolni. A klímaberendezése az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően tudnak komfortos környezetet biztosítani számunkra. A márka termékei amellett, hogy remek minőséggel rendelkeznek, könnyen telepíthetőek, és egyszerűen karbantarthatóak.

A márka egyik legnépszerűbb terméke a Polar Ultimate 3,5 kW mely számos praktikus kényelmi funkcióval lett ellátva. Gondolhatunk itt a páramentesitő funkcióra, az automatikus üzemmódra, a Smart légáramra, vagy éppen a Wifi vezérlésre, melynek köszönhetően bárhonnan kényelmesen lehet irányítani a készüléket.
A 3in1 szűrő, mely nem utolsó sorban mosható is, a Titan Gold bevonat, az öntisztító funkció pedig az egészségünkért felelős, emellett ez a modern készülék képes érzékelni még a hűtőközeg szivárgását is. Takarékossági szempontból pedig fontos, hogy ez a berendezés 24 órás időzítővel, elalvás üzemmóddal, intelligens Inverter Algoritmussal, illetve takarékos üzemmóddal is rendelkezik.

 

Ezt tudják biztosítani a Polar optimum készülékei

A Polar optimum 3,5 kw, illetve a Polar optimum 5 kw is igen népszerű lett az elmúlt évek során, egyre többen válasszák ezeket a készülékeket még hazánkban is. Ez az Inverteres technológiára alapuló készülék gazdaságos megoldás lehet számunkra abban az esetben, ha a légkondicionáló berendezésünket várhatóan nyáron, és télen is szeretnénk majd használni. Az automatikusan tisztuló szűrő a makulátlan levegőért felelős, a 24 órás időzítő segítségével pedig pontos időt tudunk meghatározni azzal kapcsolatban, hogy mikor kapcsoljon be, és ki a készülék.
A beépített Wifi vezérlés pedig azt is lehetővé teszi, hogy a klímát bárhol, bármikor irányítani tudjuk. A páramentestő üzemmód értelemszerűen a levegő páratartalmát képes lecsökkenteni, így nem kell attól sem félnünk, hogy otthonunk falai elkezdenek majd penészedni. A praktikus öndiagnosztika pedig a karbantartási feladatokat tudja leegyszerűsíteni, hiszen ennek köszönhetően a készülék jelzi számunkra az esetleges problémákat, rendszerhibákat.
Áramkimaradás után a klíma automatikus újra fog indulni, az intelligens leolvasztás pedig az elektromos egységet óvja meg, így tud ez a készülék még nagyobb hatásfokon működni.

 

Két Polar klímaberendezés, melyben biztosan nem fogunk csalódni

A Polar Lite 3,5 kW-os készülék A++ energiabesorolással működik hűtés, A+ energiaosztállyal pedig fűtés alkalmával. A készülék hűtő és fűtő teljesítménye pedig egységesen 3,5 kW.
Ez a berendezés ez gazdaságos, és pénztárcabarát megoldásnak számít akkor, ha jót szeretnénk jó áron megvásárolni. A márka 3 éves garanciát biztosít a készülékre, 5 éves garanciát pedig a kompresszorra, illetve kiterjedt szervízhálózattal rendelkezik, így gondoskodik a berendezései problémamentes működéséről.
A praktikus gyerekzárral megakadályozhatjuk azt, hogy gyermekeink a távirányítóval elállítsák a meghatározott hőfokot, vagy üzemmódot, a könnyen hozzáférhető, tetszőleges módon tisztítható szűrő pedig hozzájárul a friss, és tiszta levegőhöz. Az elalvás üzemmódban a ventilátor elcsendesedik, így igazodik a nyugodt alváshoz ez a készülék.

Remek választás lehet még számunkra a Polar Ideal 3,5 kw-os készülék is, mely ugyancsak rendelkezik intelligens leolvasztással, illetve páramentesítő funkcióval. Ez utóbbi pedig leginkább a téli időszakokban szokott jól jönni. Emellett a modern 3D-légmozgás lehetővé teszi a függőleges és a vízszintes légáramokat, az automatikus hibakeresés mellett pedig ennél a modellnél módunkban áll kipróbálni még az automatikus Turbó üzemmódot, A Comfort hűtést, illetve az erőteljes hűtés funkciót is. A Wifi vezérlés a mai modern világban talán elengedhetetlen akkor, ha egy elektromos készülékről beszélünk, ma már ugyanis mindenki az okostelefonjával szeretné működtetni még a klímáját is. Az öntisztítás, illetve a mosható 3 az 1-ben szűrő erre a készülékre is jellemző, a kikapcsolható kijelző, és ez elalvás üzemmód pedig a nyugodt alváshoz tud hozzájárulni.