Klíma főoldal +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 +36-70-443-3171 / +36-30-113-8828 kapcsolat@nagyonklima.hu
Klíma berendezések és árak

Polar klíma ismertető - első rész

A nyári forróságban ma már akár 35 Celsiusfok fölé is emelkedhet a kinti hőmérséklet, ez pedig nagyon hamar átmelegíti a lakásunk falait és levegőjét, ez a kánikula pedig nagyban meg tudja nehezíteni az ember mindennapjait. Bár a hőség ellen terjed az interneten néhány praktikusnak kikiáltott tanács, miszerint tusoljunk le gyakran langyos vízzel, kapcsoljunk ventilátort, ám ezek a trükkök csupán rövid időre (nem ritkán csak néhány percre) hozzák meg a kívánt hatásukat. Szerencsére ma már lehetőségünk van arra, hogy a lakásunk hőmérsékletét a legnagyobb melegbe is lehűtsük, ám a klímavásárlást soha nem szabad elsietni.

Sajnos évről évre egyre több silány minőséggel rendelkező, „noname” klíma kerül ki a forgalomba, ezek pedig nem csak hogy nem működnek megfelelően, de a rossz minőségük miatt rendkívül gyorsan meghibásodnak, és tönkre mennek. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csak a piacon megtalálható legdrágább termékek közül szabad válogatnunk, hiszen ma már vannak olyan klímák melyek remek minőséggel, és kiváló árral kerülnek ki a forgalomba.

 

Rövid ismertető a Polar márkáról

A Polar klíma remek választásnak bizonyulhatnak még hazai viszonylatban is. Ha gyors megoldást szeretnénk a nyári forróság ellen, akkor szerezzünk be egy Polar készüléket mellyel garantáltan meg leszünk elégedve használat során.
A készülékek egyedisége oda vezethető vissza, hogy a gyártó a termékeit kimondottan úgy fejlesztette ki, és optimalizálta, hogy azok megállják a helyüket a Kelet-Közép európai piacon.
A Polar márka kifejezetten kedvező ajánlatával kínál komfortos megoldást a felhasználói számára. A kiváló ár-érték aránnyal rendelkező készülékei megbízhatóak és strapabíróak.

Ezek a berendezések kiválóak lehetnek arra, ha a nyári forróság idején lakásunk levegőjének hőmérsékletét szeretnénk komfortossá lehűteni, de a Polar Klíma fűtésre is alkalmas lehet a hideg őszi, vagy téli napokon.

 

Miért lehet jó ötlet beruházni egy Polar légkondicionáló berendezésbe?

Sokakban talán jogosan merül fel az a kérdés, hogy a Polar klíma milyen gyártmány, illetve, hogy termékei hogyan biztosítanak hosszútávú megoldást a forróság, vagy adott esetben épp, hogy a hideg időjárás ellen.

Manapság az emberek nagyon sok mindenről ár alapján döntenek, főleg abban az esetben, ha egy nagyobb költségekkel járó beruházás előtt állunk. Szerencsére ma már számos olyan weboldal létezik, ahol az emberek az adott termékekről írhatják le az őszinte véleményüket, ezzel tudják a leendő vásárlókat ösztönözni, vagy éppen lebeszélni a termék, vagy készülék megvásárlásáról.
A Polar szerencsére pénztárcabarát megoldást tud garantálni számunkra, ugyanis termékei kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

 

Minőségi klíma jó áron? Ezt biztosítja a Polar márka

Termékeik az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően komfortos környezetet, kellemes hőmérsékletet tudnak garantálni az év bármely szakában, télen és nyáron egyaránt. A Polar klímaberendezések előnyei közé felsorolhatjuk ezek mellett a könnyű telepítést, és az egyszerű karbantartást is.
Várhatóan a kiválasztott készülékünk jó időre hű társunk lesz, ezt biztosítva a gyártó minden klímaberendezésére kiterjesztett garanciát tud vállalni:

  • 3 év garancia jár a berendezésre
  • 5 év garanciát biztosítanak a kompresszorra

Emellett fontos megemlíteni azt is, hogy a klímaberendezés folyamatos működéséről többek között a kiterjedt szervízhálózat is gondoskodni tud. A Polar légkondik emellett optimalizálva lettek a helyi időjárási viszonyokhoz is.

A Polar márka kínálatában az alábbi termékek találhatóak meg:

A klímaberendezései igen széles palettán mozognak, teljesítményüket nézve a kínálatban megtalálhatjuk a 2,5 kW-os teljesítménytől egészen a 7 kW-os erősségig a készülékeket.
A legkeresettebb ezek között pedig egyértelműen a 3,5 kW-al, illetve az 5 kW-al rendelkező klímaberendezések.

Mit tudnak a Polar Split klímaberendezések?

A mesterséges hűtés iránti vágy az emberiséggel együtt folyamatos fejlődésen ment keresztül. Az első klímaberendezések 1902 környékén jelentek meg, ám akkoriban ezek a készülékek cseppet sem voltak biztonságosak, arról nem is beszélve, hogy csak és kizárólag ipari területeken, a hatalmas méretekkel rendelkező ipari létesítményekben voltak használatosak.

A mai modern világban otthonunk levegőjének lehűtését a nyári kánikula idején olyan korszerű eszközökkel oldhatjuk meg, mint a split klímaberendezések. Ezeknek a készülékeknek az alapvető ismertetőjegyük az hogy két részből állnak. Egyrészt van a klíma kültéri, másrészt a beltéri egysége.
A kültéri egységben a külső hőcserélő (kompresszor) található meg, illetve itt kap helyett a kondenzátort hűtő ventilátor is. A beltéri egységben a belső hőcserélő (elpárologtató) helyezkedik el, ez pedig az intenzívebb hűtésért felelős, hiszen a készülék ennek a ventilátornak köszönhetően tudja eljuttatni a helyiség távolabbi szegletébe is a levegőt.
Amikor a telepítés történik, akkor a szakember a kültéri és beltéri egységet összeköti, ezt pedig minden esetben egy hőszigetelt hűtőköri csővel oldják meg.

A Split klímaberendezések működésük szerint lehetnek Multi Split klímák is, a Polar márka kínálatában is megtalálhatjuk a multi split készülékeket.

Ilyen elven működnek hatékonyan a Polar Multi Split légkondicionáló berendezések

A Polar multi split klímák legnagyobb előnye, hogy segítségükkel nem kell a házunkat több kültéri egységgel „feldíszíteni” csak azért, mert 3-4 különálló helyiség levegőjét szeretnénk lehűteni.
Ugyanis a multi split klímák esetében elég egyetlen kültéri egységet telepíteni, ezután pedig csupán ehhez kell hozzácsatlakoztatni a megfelelő méretű, és megfelelő teljesítménnyel rendelkező beltéri egységeket. Jó hír, hogy a multi split klímák esetében ezek a beltéri egységek egymástól függetlenül működtethetőek.

A másik nagy előnyük ezeknek a készülékeknek, hogy jóval hosszabb csövezést lehet a kültéri és a beltéri egység között kialakítani, és ez természetesen a Polar multi split klímák esetében sincs másként. A multi split változat ideális választás lehet abban az esetben, ha nincs helyünk, vagy egész egyszerűen csak nem szeretnénk több kültéri egységgel elcsúfítani az ingatlanunk külsejét.

 

Polar klíma családok, és a legnépszerűbb berendezések a márkától

 

A kisebb és nagyobb forgalmazók között is léteznek különböző klíma családok, a Polar márka esetében pedig összesen 7 klímacsaládot különböztethetünk meg:

 

A kínálat hatalmas, teljesítmény tekintetében azonban elmondható, hogy Magyarország területén a legnépszerűbbek a 3,5 kW-os teljesítménnyel rendelkező készülékek.
A legkeresettebb készülékek közé felsorolható többek között a Polar Lite 3,5 kW, illetve a Polar Ideal 3,5 kW is.

A Polar Ultimate 3,5 kW készülék számos modern kényelmi funkcióval el lett látva. Gondolhatunk itt az intelligens leolvasztásra, az automatikus újraindításra, vagy éppen a hibakeresésre, a Smart légáramra, a kikapcsolható kijelzőre, a gyermekzárra, illetve a wi-fi vezérlésre is.
Emellett ez a népszerű készülék el lett látva egy 3 az 1-ben szűrővel, képes érzékelni azt, ha valahol szivárog a hűtőközeg, az öntisztítás funkciónak köszönhetően pedig karbantartása sem túl bonyolult. Energiatakarékossági szempontokból előnyös a takarékos üzemmód mellett az elalvás üzemmód is, de jól jöhet még az intelligens inverter algoritmus mellett a 24 órás időzítő is.

A Polar optimum 3,5 kW, illetve a Polar optimum 5 kW is igen keresett berendezés lett hazánkban, ez pedig leginkább a kiváló ár-érték arányának köszönhető. Ez az inverteres split klíma egy fűtésre optimalizált készülék, mely rendelkezik többek között az igen hasznos mosható, 3 az 1-ben szűrővel.
A Comfort fűtési funkció mellett a széles fűtési tartomány is segítségünkre lehet akkor, ha a téli időszaban egy gazdaságos megoldást keresünk otthonunk levegőjének felmelegítésére. Az 5 sebességfokozatú ventilátor pedig a szuper csendes üzemmódnak köszönhetően igen alacsony zajszinttel rendelkezik.